Telegram’ı aktif olarak kullanan sayısı aylık 300 milyondan, 400 milyona yükseldi. Rusya’ya özel sosyal ağ VK’nın da yatırımcısı olan Pavel Durov tarafından desteklenen Telegram’ın günlük 1,5 milyon kullanıcısı olduğu ve 20’den fazla ülkede en çok indirilen sosyal medya uygulaması olduğu duyuruldu.
Zoom ve Houseparty gibi uygulamaların popülerleşmesine karşın güvenli video çağrı özelliklerini bu yıl içerisinde faaliyete alacağı belirtilen Telegram’ın 2018 yılında duyurulan kripto para ve blockchain teknolojilerine ilişkin atılımları konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunulmadı.
Telegram, aralarında 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan WhatsApp’in de bulunduğu pek çok popüler anlık mesajlaşma uygulamalarıyla rekabet halinde. Telegram, Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’da yaşanan problemlerde kullanıcıların rağbet ettiği uygulamaların başını çekiyor.
Telegram’ın telefon numarasına ihtiyaç duymayan masaüstü uygulaması ise sadık bir kullanıcı kitlesine sahip durumda. Ancak bu özellikleri sebebiyle birkaç milyon kullanıcının film, şarkı ve uygulamaların yasadışı uygulamalarını Telegram aracılığıyla dağıttığı biliniyor.
Telegram ayrıca yayınladığı güncelleme ile 20.000 çıkartmanın listelendiği bir çıkartma dizini oluşturduğunu ve Android’de yeni bir menüyü kullanıma sunduğunu açıkladı. Firma ayrıca, öğrenciler için bir eğitim veritabanı oluşturduğunu ve bu testleri oluşturmak için içerik üreticilerine 400.000 Euro dağıtmayı planladığını açıkladı.