Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler, çalışma hayatında kökten değişikliklere yol açtı. Bu değişikliklerin başında da yüz binlerce kişinin ‘uzaktan çalışma’ yöntemiyle işlerine devam etmesi geliyor. Yaklaşık iki aydır evde olan çalışanlarının kişisel gelişimlerine destek vermek, aynı zamanda da eğlenceli ve bilgilendirici içeriklerle onları beslemek isteyen şirketler, uzaktan eğitime büyük ilgi gösteriyor. Yaklaşık 1 milyon kullanıcıya ulaşan, online video eğitim platformu Vidobu’nun; kişisel gelişim, mesleki gelişim, bilişim teknolojileri ve hobi gibi kategorilerde sunduğu eğitimlere, son iki aylık dönemde gösterilen talep ikiye katlandı. Vidobu Kurucusu ve Yöneticisi Hakan Çamoğlu, “bu dönemde mevcut müşterilerine verdikleri hizmetlerin kapsamını çok daha genişletirken, birçok yeni firmayla da iş birliğine başladıklarını” söyledi.
Uzaktan eğitimin çok büyük bir verim ve tasarruf sağladığını belirten Çamoğlu, ” Vidobu olarak misyonumuz; yüksek kalitedeki eğitimlerin herkes tarafından, her yerden ve düşük maliyetle erişilebilir olmasıdır. Bu misyonumuz doğrultusunda yüzlerce eğitmenle ürettiğimiz 12,000 üzerinde Türkçe video eğitim setini, devamlı geliştirdiğimiz kapsamlı içerik ölçümleme yönetim altyapısı ve teknolojisini çok ekonomik bedellerle kullanıcılarımıza sunuyoruz. Şu an yaşadığımız süreçte bize uzaktan eğitimin ne kadar etkili ve verimli olduğunu, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini öğretti” dedi.
Hobi ve sağlık eğitimi de ilgi görüyor
Son dönemde özellikle kişisel gelişim, uzaktan çalışma, stres yönetimi, sağlık başlıkları altındaki eğitimlerin çok büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Çamoğlu, “Uzaktan eğitimde şirketler artık sadece çalışanlarının zorunlu eğitimlerini değil, özel yaşantılarını da etkileyecek eğitimler vermeyi tercih etmektedir. Çalışanların ilgisini artırmak için özellikle hobi, sağlık, aile gibi eğitim içerikleri büyük önem taşımaktadır ve buna ilgi gitgide artmaktadır.
Uzaktan eğitim şirketler için avantajlı
Özellikle mekân ve zamandan bağımsız eğitim vermenin hem performans hem de maliyet olarak şirketlere büyük faydalar sunduğunu dile getiren Çamoğlu, “Örneğin; oryantasyon eğitimleri gibi işe yeni başlayan herkese tek tek anlatılması gereken konuların, uzaktan eğitim içeriği olarak hazırlanıp sunulması çok büyük bir zaman ve insan kaynağı tasarrufu sağlamaktadır. Aynı zamanda bu şekilde anlatılan konularda da bir standart yakalanmış olmaktadır” diye konuştu.
Vidobu her yıl yüzde 100’ün üzerinde büyüyor
Kendisi de bir eğitimci olan Hakan Çamoğlu’nun 2009 yılında kurduğu Vidobu, 2013’te Mynet grubuna katılarak büyük bir ivme yakaladı. Bireysel pazar dışında kurumsal pazara ve üniversitelere giriş yaparak, günümüzde uzaktan eğitim pazarında güçlü bir konuma ulaştı. Yüzde 100 yerli sermaye ve Türkçe içeriklerle Türkiye’nin en geniş video eğitim kütüphanesine sahip olan Vidobu, tüm eğitimleri kendi stüdyolarında uzman eğitmenlerle hazırlıyor; hem içerik hem de çekim ve prodüksiyon kalitesiyle ciddi bir fark yaratıyor. 2019 başından itibaren de İngilizce eğitim içerikleri üretmeye başlayarak global oyuncu olma yolunda ilerliyor.
Vidobu olarak, koronavirüs sürecinde uzaktan eğitime olan ilginin artmasıyla çok ciddi bir sıçrama yaşadıklarının altını çizen Çamoğlu, “Her yıl yüzde 100’ün üzerinde bir büyümeyle yükselişimizi sürdürüyoruz. Kısa zamanda bireysel kullanıcılar, Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve üniversitelerine hizmet vererek yaklaşık 1 milyon kullanıcıya ulaştık. Ülkemizin en büyük şirketlerinin birçoğuna hizmet veriyoruz. Koç Holding, Tüpraş, Marmarabirlik, Renault, Vodafone, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Akbank, MESS, Çimsa, Enka İnşaat referanslarımızdan sadece birkaç tanesi… Ayrıca Türkiye’de 40’a yakın üniversiteye hizmet veriyoruz.”